Xtra
Sluiten
Welkom bij Psychomarker Consulting, praktijk voor coaching, counseling en training te Kerkrade. Onder de knop Xtra vindt U de laatste wijzigingen en nieuwtjes. Kijk dus ook altijd even onder deze knop.
Nederlands | English | Deutsch
 

Psychomarker Consulting

Praktijk voor Coaching, Counseling en Training

Psyche - MIND, BODY & SPIRIT - Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Psyche

*… CHÉ
*… CHISCH
*… CHOLOGIE
*… CHOLOGISCH

“We are born beautifully complex, with the potential to develop great skills.” - J.L. Daemen


Voor wie?


Voor jou - jij wilt het beste uit jezelf halen.
Jij wilt de bèste versie van jezelf zijn. - Being the best you can be, living the good life. - Jij wilt succesvol zijn.

Als U echt het beste uit Uzelf wilt halen, dan zal het tussen ons klikken. U wilt een sprankelend vitale leefstijl en ik ben goed in begeleiden, inspireren en motiveren, op zoek naar wat mensen echt gelukkig maakt.

Voor jou - jij loopt vast.
Je loopt vast in relaties, op je werk of in je gezondheid.
Je zit niet lekker in je vel. Je zit vol spanning en je spieren lijken verzuurt. Je hebt het gevoel dat je maar in cirkels blijft draaien. Je hebt het gevoel vast te zitten. Je wilt weer jezelf zijn. Je wilt meer harmonie en innerlijke rust in jouw leven creëren.

Onze psyche en ons lichaam zijn van nature gericht op harmonie. Wanneer er iets niet goed voor ons is, geeft onze psyche en ons lichaam steeds meer signaaltjes af; dit noem ik: ons ‘interne alarm-systeem’. Welke signaaltjes geeft Uw psyche af? Welke seintjes constateert U in Uw lichaam in deze high-tech-wereld, waarin mensen gestressed zijn en we het zo druk hebben met allerlei zaken? Luistert U?

‘Psyche’ is het Griekse woord voor: ziel, geest, leven, levensadem. ‘Psyche’ is ook de koningsdochter uit de Griekse mythodologie - de geliefde van Eros (Amor), en ook is ‘psyché’ een grote spiegel, waarin men zich ten voeten kan zien (spiegelen). ‘Psyche’*…OLOGIE en ‘Psyche’*…OLOGISCH betreft de zielkunde, zieleleer. Tevens is ‘psyche’ een concept uit de psychologie waarmee innerlijke processen beschreven worden.

Herkent U wat Uw psyche willen zeggen? Ik help U graag met de interpretatie. Het is van essentieel belang om gehoor te geven aan signalen van Uw lichaam en psyche. Lichaam en geest zijn géén twee losse elementen, maar één geHÉÉL. Psychische en emotionele stress heeft een onmiskenbaar effect op onze organen. Negeer de signalen dus niet. Het is niet alleen belangrijk om gezond en verantwoord te eten en regelmatig te bewegen.

Neuropsychologie en medische psychologie laten duidelijk zien dat onze organen middels zenuwverbindingen en hormonen (psychoneuro-immunologie) nauw met onze hersenen verbonden zijn; een fascinerende en tevens vrij complexe materie, waarover we steeds meer te weten komen. Psyche - zenuwstelsel - immuunsysteem. Psychische klachten manifesteren zich vaak als lichamelijke klachten. Denk er maar eens over na: U bent relatief vaker ziek als U psychisch kwetsbaar bent, bijvoorbeeld wanneer U moe, boos, gestresst of gefrustreerd bent.
Samen highlighten we waar U verandering(en) zou kunnen aanbrengen (Psyche*Marker). Zo kunt U klachten, storingen, ziekten oplossen of voorkomen en tevens de zelfgenezende krachten in werking zetten. Sommige mensen komen pas in beweging als ze zeer ernstige lichamelijke klachten ontwikkelen. Onderneemt U pas iets als U een burn-out heeft? Of, vindt U zichzelf belangrijk genoeg om eerder iets te ondernemen voor U gezondheid?

Voor jouw succes - ik werk met mensen die ècht het beste uit zichzelf willen halen en mensen die ècht willen herstellen of verandering aanbrengen.
Jj durft door te dringen tot jouw eigen kern en jij durft 100% de confrontatie met jezelf aan te gaan.
Met inzichten, handreikingen en bewustwording help ik U tot de kern van Uzelf door te dringen. Om te veranderen is cognitieve gedragstraining nodig.
Samen gaan wij dat cognitief werk verrichten, waarmee U oude ziekmakende patronen loslaat, om het leven te leiden dat bij Uw persoonlijkheid past.

Ik heb het privilege gehad om met mensen te werken, die met onmogelijke kansen en tragedies geconfronteerd werden en tòch bleven geloven. Oncologisch patiënten die herstelden. Succesvolle zakenmensen die gedurende een ernstige ziekte tòch hun zaak en gezinsleven wisten te redden en volledig herstelden. Partners die tòch hun huwelijk wisten te redden. Zeer succesvolle zakenrelaties met multiple projecten, die tòch hun bruiloft èn huwelijksreis naar wens zelf regelden, met oplossingen vanuit stresscounseling en het regelmatig aanbieden van coaching-tips, om de meest gebruikelijke valkuilen te vermijden. Alsook de bruid of bruidegom, die vóór de bruiloft wilde afslanken en de bruid en bruidegom, die (beter) dansen wilden leren voor hun openingsdans, en een (betere) etiquette voor hun familiediner. Allen bleken succesvol met wekelijks individuele coaching. (Om enige voorbeelden te noemen.) Mensen die weigerden op te geven. Laat het gewicht van de levensgebeurtenissen U niet uit het veld slaan. U bent sterker dan U zelf denkt. Stapje voor stapje komt U vooruit. Er is altijd een nieuwe dag, waarop U iets kunt doen. Ook al bent U vandaag alléén in staat een goede attitude te bewaren. Begin er gewoon vandaag mee.

Ook wanneer U al ziek bent en in een behandeltraject zit, kunnen wij met elkaar werken aan Uw herstel. Mijn complementaire gezondheids-coaching doet in dit geval dienst als aanvullende therapie voor een sneller herstel, maar kan ook dienen als verlichting van andere therapieën of als verlichting van de bijwerkingen die door bestaande therapieën zijn ontstaan.

Stacks Image 101

“Knowing thyself is the beginning of all wisdom.” - Aristoteles“Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid.” zegt Aristoteles.

Dit is de reden waarom wij focussen op kennis van jezelf: mind body and soul. Werk met mij en leer goed weten wie jij bent en hoe jij in elkaar zit.

Het leven kan ons vele uitdagingen in de schoot werpen. Dan kan het helpen om met iemand te spreken en nieuwe inspiratie op te doen. Niet zomaar iemand (of een familielid of vriend(in)), die je motiveert en je zegt wat meer van jezelf te houden en positief te denken.

Jij wilt iemand die jou ècht steun en support kan geven. Iemand die in jou gelooft, terwijl jij nieuwe perspectieven uit het leven haalt en jij jouw leven naar een volgend niveau brengt, terwijl jij geheel opnieuw geïnspireerd raakt van al het moois dat het leven te bieden heeft. (Ja, zelfs dan, wanneer jij niet meer in herstel of in jezelf gelooft.)

Blijf je verwonderen. Met een fris perspectief kom je terug tot jezelf; gesterkt en gefocused, zonder belemmerende factoren.Ben jezelf en wees welkom!

Never give up.
Please Be Well!

J.L. Daemen,
Uw vertrouwd adviseur / counselor / coach / trainer

Your Trusted Advice
@PsychoMarkerConsulting


All photography & copyrights J.L. Daemen
© JLD-coaching
© JLD-counseling


Actueel