Xtra
Sluiten
Welkom bij Psychomarker Consulting, praktijk voor coaching, counseling en training te Kerkrade. Onder de knop Xtra vindt U de laatste wijzigingen en nieuwtjes. Kijk dus ook altijd even onder deze knop.
Nederlands | English | Deutsch
 

Psychomarker Consulting

Praktijk voor Coaching, Counseling en Training

Psychomarker Consulting - Koerswijziging Lifestyle & Balans

Wellness als Levensstijl

Stacks Image 104

BEAUTY Art O’Living - ’Next Generation Wellness'

Wellness Nieuwe StijlWellness is een toverwoord in onze huidige maatschappij, maar wat houdt het daadwerkelijk in? Over het algemeen is het slechts een enkeling die zich hierin willen verdiepen. Veelal willen mensen gewoon even weg uit de stress en beslommeringen van alledag voor een stress-vrij weekendje, een wellness-massage, reinigingskuur of schoonheidsbehandeling. De resultaten op lange termijn blijven echter uit en na verloop van tijd bevindt men zich weer in dezelfde sleur, waarbij relatieproblemen en stressvolle situaties privé of op het werk keer op keer opnieuw hun intrede doen, totdat men besluit er ècht iets aan te veranderen.

De ware definitie van "wellness" is: een staat van goede fysieke en mentale gezondheid.

Stacks Image 107
Dit betekent: een gezonde geest in een gezond lichaam en vise versa. In het middelpunt staat de “mens in z’n ge-HEEL”.

Wellness is derhalve niet slechts een vakantie, een schoonheidsbehandeling op de beautyfarm, een massage in het kuuroord of in de schoonheidssalon.

Vanuit ons perspectief is wellness een levensstijl, die begint bij jezelf, bij jou thuis, bij de manier waarop jij duurzaam (kostbaar - biologisch - aard-lief - volhardend) met jouw leefomgeving, de natuur en jouw voeding omgaat. Waarbij wij onder ‘voeding’ dienen te verstaan: “de manier waarop jij jezelf, jouw gezin en jouw directe omgeving geestelijk èn lichamelijk voedt”.
Lifestyle (leefstijl), preventie, kwaliteit, zorg en persoonlijke aandacht zijn hierbij sleutelwoorden.


SELF-CARE (zelf-zorg) - The Power of L.O.V.E.

LOVE and Miracles

LIEFDE geven en ontvangen. Goed voor jezelf zorgen - lief en aardig voor jezelf zijn. Hierbij hoort het nemen van preventieve leefstijl maatregelen, zoals minder stress, ontspannen en het loslaten van hetgeen we niet meer nodig hebben of hetgeen ons belemmert (dit kunnen oude patronen of gedachten zijn). Zorgen voor het (geestelijk en lichamelijk) welzijn van jezelf en dat van jouw geliefden. Compassie hebben voor jezelf en het op tijd luisteren naar jouw lichaam is van levensbelang.

In connectie met jezelf leven. Jezelf zijn, waarachtig jezelf. Oberispelijk authentiek durven zijn. Neen durven zeggen (op respectvolle wijze / schaamteloos / zonder angst / roh und authentisch / most beautiful, vibrant and authentic / oftewel: ongepolijst authenthiek). Het jezelf goed kennen en het goed voor jezelf zorgen, kunnen beiden helpen een burn-out te voorkomen, ze vergroten jouw vermogen om efficiënter te werken en stress op een afstand te houden. Self-care heeft op korte en op lange termijn positieve voordelen.

Pas dan wanneer je uitgeput, ongeïnspireerd en onwel bent, besef je dat een goede zorg voor jezelf niet egoïstisch is, want wanneer jij lekker in je vel zit en jouw energieniveau hoog is, kun je ook optimaal voor de ander zorgen. Minder stress dus, gecombineerd met o.a. de kunst van de rust, sport en gezond eten, zo komt je terug in jouw kracht.

Wilt U een lezing/workshop/cursus of seminar organiseren of volgen? Heeft U hulp nodig, handige tips nodig of coaching? Neem gerust contact op.

“It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.” ~ Antoine M.J.R. de Saint-Exupéry

Stacks Image 117
“Awaken Your Soul, The Strength is Inside YourSelf”
“Kraft und Stärke liegen in Dir Selbst”
“De Kracht die je nodig hebt, zit in JeZelf”

B2B - Take a Look Inside
Cursus Back2Basics
© JLD-counseling © JLD-coachingAll photography & copyrights J.L. Daemen
© JLD-counseling © JLD-coachingActueel